SVÁJCI MUNKAVÁLLALÁS - GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

svajci munka 2

A magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak be Svájc területére. Svájc ugyan nem tagja az Európai Gazdasági Térségnek, de kétoldalú megállapodás alapján a magyar állampolgárok bármilyen típusú érvényes személyazonossági igazolvány birtokában beutazhatnak az országba, és 90 napot meg nem haladó időtartamig tartózkodhatnak Svájc területén.

Mivel Svájc nem tagja az Európai Gazdasági Térségnek, a svájci munkavállaláshoz tartózkodási engedély (mely egyben a munkavállalási engedély is), illetve egy érvényes munkaszerződés szükséges. A tartózkodási engedélynek a következő fajtái vannak:

  • 90 napos (Meldeverfahren) – ez egyénileg nem, kizárólag cégen keresztül igényelhető meg és birtoklásával 90 napot lehet az országban dolgozni. Akik először, vagy egy bizonyos idő után utaznak ki újra az országba, jellemzően ezt a fajta tartózkodási engedélyt kapják.
  • L-Bewilligung (Kurzaufenthaltsbewilligung) – a svájci munkavállalást követő 91-ik munkanaptól igényelhető és 1 évig érvényes.
  • B-Bewilligung (Aufenthaltsbewillgung) – 1-től 5 évig tartó tartózkodásra jogosít.
  • C-Bewilligung (Niederlassungsbewilligung) – állampolgárság nélküli, végleges letelepedési engedély, mely 10 év után igényelhető.

A munkáltató általában a svájci munkavállalás munkakezdését megelőző 1-2 napban küldi el e-mailben a munkaszerződést, illetve a tartózkodási engedélyt. 

Az építőipari, illetve gépipari munkáknál jellemzően határozott idejű (temporär), míg az egészségügyi területen határozatlan idejű (fest) szerződések vannak. 

Általánosságban elmondható, hogy minden munkánál alapfeltétel egy minimum A2 (alapfokú) nyelvtudás megléte. Mivel ez az egyes hirdetéseknél változhat, ezért az adott svájci munka megpályázáshoz és betöltéséhez szükséges nyelvi szint minden hirdetésben külön-külön van feltüntetve.

Nincs közvetítési díj. Ügyfeleink számára minden szolgáltatásunk teljesen INGYENES.

Nincs, azonban ha szükség van rá, partnereinken keresztül segítünk annak lefoglalásában, illetve a teljes ügyintézésben.

A foglalásoknál kerüljük a munkásszállókat és olyan szálláshelyeket kerestetünk, melyeknél nincs szükség havi kaució fizetésére. A lehetőségekhez mérten igyekszünk mindig a munkahelyhez a lehető legközelebbre foglaltatni, illetve figyelembe venni az egyéni igényeket is (pl. konyha, mosási lehetőség, saját fürdőszoba, heti fizetés, WiFi stb.), ez azonban a szállás havi költségének növekedésével járhat. A lefoglalt szállás költsége minden esetben a munkavállalót terheli.

A kiutazást mindenkinek egyénileg kell megoldania. Erre számtalan lehetőség létezik, mint pl. saját autó, repülő, vonat, busz, oszkár stb.

Nem. A kiutazás, illetve a napi bejárás költsége a munkavállalót terheli.

Partnereink egy részénél kötelező svájci bankszámlaszámot nyitni.

Ilyen számlaszám nyitására bármelyik PostFinance-ban (https://www.post.ch/de/standorte) ingyenesen van lehetőség, a teendők pedig a következők:

  1. Fel kell hívni a bank központi telefonszámát és egy időpontot foglalni: +41 848 888 888 (érdemes előre megbeszélt időpontra menni, ugyanis sokszor külön nyitvatartásuk nincs)
  2. A nyitáshoz a következő dokumentumok szükségesek: tartózkodási engedély (Meldeverfahren), személyi igazolvány vagy útlevél és a munkaszerződés (Einsatzvertrag)
  3. Fontos, hogy a számla nyitásakor nem a svájci szállás címét, hanem az otthonit kell megadni.

Építőipari munkáknál az acélbetétes cipő, illetve a munkaruha meglétéről mindenkinek egyénileg kell gondoskodnia. Egyes munkáknál ez kiegészülhet még sisakkal, védőszemüveggel, fülvédővel, melyeket szintén a munkavállalónak kell beszereznie. Amennyiben ezekre szükség van, úgy még a svájci munkavállalás megkezdése előtt értesítést küldünk.

A szerszámok tekintetében általánosságban elmondható, hogy az az ügyfél bocsájtja rendelkezésre, akinél a munkavégzés történik, azonban saját kéziszerszámokra, mint mérőszalagra, illetve a szakmára jellemző alapszerszámokra szükség lehet. Amennyiben további, saját eszközökre szükség van a megpályázott svájci munka elvégzéséhez, szintén időben jelezzük.

Építőipari és gépipari munkáknál heti bérkifizetés van, de igény esetén kérhető havi bérezés is.

Bármilyen svájci munkavállalás során fontos szerepet játszik a felmondási idő, mely minden esetben a munkaszerződésen van feltüntetve és be nem tartása jogi következményeket vonhat maga után. Hossza a ledolgozott napok arányában változik. Ez jellemzően a következő:

  • az első 3 hónapban 2 munkanap 
  • az első 6 hónapban 7 munkanap
  • a 7-ik hónaptól számítva 30 munkanap 

Az első 3 hónap letelte után lehetőség van a munkáltatón keresztül beteg- és/vagy balesetbiztosítás kötésére. A köztes időben a munkavállaló saját maga intézkedhet erről. Javasoljuk mindenkinek felelősségbiztosítás kötését is, így gondatlanságból okozott káresemény esetén elkerülhetők az ezzel járó magas költségek.

Svájcban nincs egységes, állami adórendszer, így az kantononként változik. Mértéke 16-20% között van, mely tartalmazza az adót és a szociális levonásokat is. A svájci munkavállalás során a járulékokat a munkáltató vonja le a munkavállaló keresetéből és fizeti be a társadalombiztosítási szervekhez.

Svájc és Magyarország között érvényben levő kettős adóztatás elkerülését célzó egyezmény értelmében a megszerzett jövedelem után csak az egyik tagállamban adózik.

Igen. Svájcban a magyar egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyek az Európai Egészségbiztosítási Kártyával vehetnek igénybe orvosilag szükséges egészségügyi szolgáltatásokat.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos további információk ezen az oldalon olvashatók.

Svájcban a nyugdíjkorhatár nők esetében 64 év, férfiaknál pedig 65 év.